Diákvállalkozások sikerei

Diákvállalkozások Tavaszi Vására és Verseny

Diákvállalkozások Tavaszi Vására és Verseny

A nyíregyházi Szakképzési Centrum által szervezett Pénz7 rendezvényen, Zentai Gábor a Képzett Fiatalokkal a Jövőért! – MICE Program Alapítvány társelnöke is előadást tartott. A rendezvényen Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma diákjai is jelen voltak. A program alkalmával Zenta Gábor több diákvállalkozás tagjaival beszélgetett és a hallottakat, tanácsokat a Diákvállalkozások Tavaszi Vására és Versenyén sikerre váltották.

Diákvállalkozások

JAM-Citi Diákvállalkozások Tavaszi Vására és Verseny, március 23.-án került megrendezésre a KÖKI Terminál II. emeletén. Az ország több részéről érkeztek az általános és középiskolás mini vállalkozások, hogy bemutatkozhassák ötleteiket a közönség és a meghívott szakmai zsűritagok előtt.
Köztük szerepelt a nyíregyházi SzC Széchenyi István Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium Kreatív KÉZművek diákvállalkozása, amelyet 11. A osztályának 11 lelkes tanulója alapított. Valamint a Style Horse Rt. egyedi, személyre szabott termékek gyártása és forgalmazása vállalkozó csapat.

Eredmények

A programra előzetes jelentkezés útján kiválasztott 17 csapat érkezett. A sok érdekes üzleti ötlet között a bírák a Leginnovatívabb diákvállalkozás címet adományozták a Kreatív Kézművek vállalkozásának (Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégium). A mini vállalkozás újrahasznosított termékek mellett megalkotta saját, egyedi karkötőjét, „buli karkötő” néven. A csapatot felkészítette Huriné Verdes Tímea pedagógus, aki MICE pedagógus továbbképzés trénere is.

Emléklapot kapott az egyedi pólókat készítő vállalakozás a szintén nyíregyházi SzC Széchenyi István Szakgimnázium csapata a Style Horse Rt. Valódi nyereményük, hogy számos megrendelést kaptak az elkövetkező időkre, amit igazi üzleti sikerként könyvelhetnek el.

A Kreatív KÉZművek és a Style Horse Rt. tagjainak gratulálunk,további sikeres és eredményes jövőt kíván a Képzett Fiatalokkal a Jövőért! – MICE Program Alapítvány.

A videó első részében Szilágyi Orsolya bemutatja a Diákvállalkozások Tavaszi Vására és Versenyt és a Junior Achievement Magyarország szervezetet. A folytatásban Szenti Tibor – Style Horse Rt. és Filep Fanni – Kreatív Kézművek diákvállalkozásáról adnak betekintést.

KAPCSOLAT