Videók


Tv műsorok, rendezvények és saját videó anyagaink bővebb betekintést nyújtanak a MICE szellemiségébe, munkájába és terveibe.

M.I.C.E. Képzett Fiatalokkal a Jövőért Program Alapítvány 2021-2022. évi programjának összefoglalója


M.I.C.E. Képzett Fiatalokkal a Jövőért Program Alapítvány 2020-2021. évi programjának összefoglalója


A MICE határon túli oktatók képzésének bemutatása

2019 július 15-20.


A MICE bemutatása

Mészáros László, Alapító


A fiatalokat már fiatalon megtanítjuk az erkölcsi gondolkodásra, arra, hogy ha valaki vállalkozni akar, ne azért vállalkozzon, mert sok pénzt akar keresni. Azért vállalkozzon, mert van egy ötlete, egy vágya. amit el akar érni. Ezt csak akarattal, erkölccsel morálisan tudja elérni. Olyan emberekkel és olyan társaságba, akik ezt az üzleti filozófiát táplálja.

Az ötlet onnan jött, hogy azokat a diákokat, akiknek már morális erkölcsöt is tanítanak és jó szakmai tudásuk is van, ha ezeknek még most be tudjuk vezetni, bemutatni, mi az, hogy erkölcsi üzlet és hogy lehet azt megteremteni, akkor szerintem szerencsések lesznek.

2017. MICE képzés nyertesei

Virtuózok 2017


I. helyezett Accross Kft. Hosszan tanakodás után az első helyezést egy „vegyes” csapat kapta, melyben két vajdás diák és egy virtuóz-os fiú szerepelt. Üzleti tervükben egy viszonylag új zenei stílus, a crossover népszerűsítésére alapozó koncertszervező és tehetséggondozó céget álmodtak meg.

Üzleti terv prezentáció

MICE vizsga


A MICE – VTP, etikus vállalkozói ismeretek témakörében képzést tartott a Kőrösi Csoma Sándor gimnázium diákjainak a 2015.- 2016. tanévben. A tanfolyam záró szakaszában, a fiatalok egy virtuális vállalkozást alapítanak, saját ötletük megvalósítására. Kialakítják a vállalkozás vezetését, meghatározzák a vezetői szerepeket és egy üzleti tervet készítenek. A vizsga anyaga, hogy az elkészített üzleti tervüket szóban és írásban bemutatják, osztálytársaik, szüleik előtt, sikeres vállalkozások vezetői meghívásával, létrehozott zsűrinek. A videó a második helyezett a House kft, Fodor Zoltán, Kiss Nándor, Hauser Zsigmond üzleti terv prezentációját mutatja be.

M.I.C.E. programról röviden

Pajtók-Vizsolyi Júlia, Programvezető


Gyakorlati oktatást adjunk a gyerekeknek. A tankönyvből megtanulhatnak mindent, ami a vizsgákhoz kell, de nagyon keveset tanítanak középiskolákban és egyetemeken abból, ami a való élet.

A Buffalo egyetemnek a programja gyakorlatilag, amit a MICE is oktat; Vállalkozás indítására készítjük fel a fiatalokat.

Bármikor úgy adódik az életben, hogy vállalkozniuk kell, saját lábukra kell állni, nem veszik fel egyetemre, vagy kikerülnek valamiért a munkahelyükről, akkor ne legyenek zavarban, hanem tudják egészen pontosan, hogyan kell megcsinálni, hogyan kell végigcsinálni. Ehhez minden segítséget megkapnak.

Miből áll a M.I.C.E. Program?

Diákok, vélemények


A MICE képzési program középpontjában a magyarországi és határontúli magyar fiatalok oktatása áll, hogy sikeres vállalkozók legyenek.

Nagy hangsúlyt fektetünk a fiatalok személyiségének fejlesztésére, hogy a jövő vezetőivé váljanak.

A program elemei: csapatmunka, kommunikációs képesség, kritikai rálátás, előrelátó és inspiratív magatartás, etika, elszántság, kockázat vállalás, innováció, magabiztosság, vezetés.

Programzáró beszéd

Mészáros László


Ha eddig célotok a gyors siker volt, azt felejtsétek el. Az nagyon ritka és nem tartós. A siker -és nem csak anyagi értelemben- nem jön gyorsan. A siker az egy hosszú-hosszú nehéz út; Lépésről-lépésre közeledve a kitűzött célhoz.

A nehézségeket vállalva és legyőzve, áldozatkészen küzdve, a munkának sok időt szentelve, a kidolgozott tervet követve, a siker reálissá és elérhetővé válik.

Azt, hogy ez könnyű lesz, senki sem ígérte, senki sem mondta. Ha Ti ezt nem tudjátok mostanra, akkor fölösleges volt az elmúlt év.

MICE Végzősök Amerikában

Diákok, vélemények


Mészáros László beszéde az amerikai végzősöknek a kitartó, tervszerű és következetes munkáról, mint a siker alapkövéről.

Végzős diákok mondják el a programmal kapcsolatos tapasztalataikat, élményeiket.

Sikerre születtem

Könyvmegjelenés, Magyar Tudományos Klub


Mészáros László beszéde a Magyar Tudományos Klubban a Sikerre születtem c. könyvéről, és arról, hogy hogyan, milyen elvet követve érte el céljait.

VII. Magyar Világtalálkozó Díszünnepség

Mészáros László nyilatkozata


Külföldön élő magyarokat díjaztak a VII. Magyar Világtalálkozón.

Fontos a Világtalálkozó, hogy a magyarok felkapják a fejüket és elgondolkozzanak azon, hogy külföldön mi történik abban az országban, abban a közegben a magyarokkal szemben. Hogyan tudunk magyaroknak megmaradni, ha egy más országban is élünk.

Üzletről 30 percben

Zentai Gábor, FIX TV interjú


Az interjú témája: Hogyan vedd át a vezetést a vállalkozásodban, illetve hogyan gyakorolhatjuk a hatalomtechnikát a cégünk vezetése során.

MR1 Rádióinterjú Mészáros Lászlóval

Arcvonások - MR1 Kossuth Rádió Portréműsora


A nagy álmok kontinensén óriási karriert csinált. Viszonylag hamar lett alkalmi munkásból különbféle szakmák kipróbálása után informatikus és sikeres üzletember, cégtulajdonos. Majd egy piacvezető cégnek eladva vállalkozását egy óriástársaság alelnöke lett.

[player id=1140]

Jazzy Rádióinterjú Mészáros Lászlóval

Jazzy Randevú - Jazzy Rádió műsora


Mikor a drótkerítéshez értünk, akkor egymástól megkérdeztük: -Na és innen hogyan tovább? Azt kellet kitalálnunk, hogyan megyünk mi úgy át, hogy ne lépjünk a két drótkerítés közé. Azt tudtuk, hogy az egy halálzóna. A két kerítés másfél méterre volt egymástól.
Tovább a hanganyaghoz
KAPCSOLAT