Képzések


A MICE Program Alapítvány minden kurzusának alapja a MICE Classic program. A tananyagot és a programot a New York-i „School of Management” állami egyetem buffalo-i tanszékével fejlesztette ki a MICE Központ, prof. Joseph Salamon vezetésével, kiegészítve a hazai viszonyok specialitásaival és a hazai szakemberek tudásával.

Pedagógusképzés

Középiskolai pedagógusok számára szervezett képzési program
az etikus vállalkozói ismeretek oktatására


Ez a továbbképzés azoknak a középiskolai tanároknak szól, akik kellőképpen vállalkozó szelleműek ahhoz, hogy elsajátítsanak egy új tananyagtartalmat és egy új szemléletet, amely lehetővé teszi diákjaik kezdeményezőkészségének és vállalkozói kompetenciájának fejlesztését, felkészíti őket a tanulásból a munka világába való átmenetre.

A pedagógusoknak lehetőséget adunk az utógondozásra, teret adunk véleményeiknek, tapasztalataiknak, hogy előbbre lendítsék metodikánkat. Figyelemmel kísérjük munkájukat, segítjük, kiegészítjük tudásukat, hogy mindig megfelelő ismeretük legyen a folyamatosan változó, alakuló gazdasági környezetről. Továbbá a felmerülő nehézségeken átsegítsük őket.
Kinek: Középiskolai pedagógusok számára
Tantárgy neve: Etikus vállalkozói ismeretek (kerettantervi választható)
Képzési idő: 60 óra (részben távoktatási keretek között megvalósuló)
Kreditpont: 60

2018. január 31-én lezárult a 2017-ben indult pedagógusképzés.
Mintegy ötszáz középiskolai pedagógus szerzett képesítést.
Gratulálunk a programban résztvevőknek!


Részletesen a képzésről

MICE Vállalkozói Tréning Program

Diákoknak

A program 20 héten át, heti egy nap interaktív képzés keretében történik. Az előadásokat hazai és külföldi sikeres üzletemberek és gazdasági szakemberek tartják.

A képzés egyszerű, közérthető formában járja végig egy vállalkozás alapításának és működtetésének minden fontos területét. Megismerik a vállalkozási formák jellemzőit, az alapítás lépéseit, a szervezési és vezetési, működtetéssel, versenyhelyzettel kapcsolatos ismereteket. Piacelemzést-, a marketing alapfogalmait, üzleti terv készítésének módszereit, tehát mindazon kérdéseket, melyeket figyelembe kell venni egy vállalkozás indításakor.
Kinek: Üzleti élet iránt érdeklődő 16-21 év közötti fiatalok
Tantárgy neve: MICE VTP
Képzési idő: 20 hét

Részletesen a programról

MICE Vállalkozói Tréning Program

Vállalkozóknak

Kezdő, vagy éppen csak leendő vállakózást fontolgató érdeklődőknek fontos ismereteket ad egy vállalkozás alapításának és működtetésének minden területéről. Megismerik a vállalkozási formák jellemzőit, az alapítás lépéseit, a szervezési és vezetési, működtetéssel, versenyhelyzettel kapcsolatos ismereteket. Piacelemzést-, a marketing alapfogalmait, üzleti terv készítésének módszereit, tehát mindazon kérdéseket, melyeket figyelembe kell venni egy vállalkozás indításakor.

Az előadások ismereteket nyújtanak a vállalkozások pénzügyi és számviteli rendszeréről, alapvető pénzügyi kimutatások (mérleg, eredmény-kimutatás, cash flow, hitel,saját tőke.), azok tartalmának, szerkezetének megismertetésével..Fontos a képzés „etikus szemlélete.
Kinek: Vállalkozók számára
Tantárgy neve: MICE VTP
Képzési idő: 2 nap

Részletesen a programról
KAPCSOLAT