Diákok véleménye

Korábbi kurzusok – Rólunk írták19/05/2019

Tarsoly Blanka

MICE Programnak köszönhetően, új barátságokat köthettem, valamint megtapasztalhattam a csapatmunka örömét és az előadásoknak köszönhetően tágíthattam látókörömet, formálhattam világnézetemet.
19/05/2019

Deák Júlia

A MICE előadásoknak köszönhetően beleláthattam egy számomra eddig ismeretlen világba és tágíthattam ismereteimet. Megtapasztalhattam milyen komolyabban csoportban dolgozni egy olyan témában, ami mindenkit érdekel. Ennek köszönhetően új barátságot is köthettem.
19/05/2019

Verebényi Anna

A MICE Programnak köszönhetően, megtapasztalhattam, milyen egy csap főnökének lenni, vezetni és utasításokat adni másoknak. Megtanultam nagyközönség előtt prezentálmi. Új barátokat szereztem és megtapasztaltam, hogy kemény munkával elérjük a sikereinket.
19/05/2019

Sajti János

A személyiségem egy új részét tapasztalhattam meg a workshop-ok alatt. Olyan ismeretek birtokába kerültem, melyeket az egyszerű ember, csak tapasztalati úton szerezhet meg. Ezzel, én sokkal előnyösebb pozícióban vagyok a kezdő vállalkozásokhoz képest.
19/05/2019

Fodor Kristóf

Megtanultam a vállalkozás alapjait, belelátok egy cég életébe.
19/05/2019

Steffler Kinga

Szeretném megköszönni a felkészítést és azt a sok hasznos, szívhez szóló előadást, ami nem csak abban segített, hogy önállóan alapítsunk egy céget, hanem adott egy tágabb látásmódot és betekintést a felnőttek világába. A kurzus elején még nem hittem, hogy közönség előtt bátran előadhatom üzleti tervünket.
19/05/2019

Szakonyi Luca

Szeretném megköszönni az összes alkalmat, a nagyszerű oktatókat, az élvezetes előadásokat. Drasztikus változást hoztak az életembe. Segítettek rávilágítani az élet egy olyan részére, mellyel akár a későbbiekben foglalkozni még fogok. Emellett segített megtanulni csapatban dolgozni és együttműködni.
19/05/2019

Csákay Kinga

Mit adott a MICE? Egy új szemléletet, sok újat! Örültem, hogy ennyi előadóval találkoztattam, akik a szakmai tapasztalataikat átadták nekünk. Önálóbbá tettek, most már merek mást akarni, mint amit a szüleim elvárnak tőlem. Azt gondolom, mostanra többet látok a világból, mint előtte. Köszönöm!
19/05/2019 Egy stabil gazdasági bázis anyagot vihettem el magammal. A tankönyvben és a jegyzetekben szépen össze vannak szedve, az általános alapismeretek, ami egyetemhez is hasznos lehet. Jó volt látni, hogy vannak fiatal vállalkozók is Magyarországon és van létjogosultsága a vállalkozásnak. (Szilágyi Péter)
19/05/2019

Papp Zsombor

Az üzleti terv kidolgozása során, az itt eltöltött időben rájöttem, milyen összetett is egy vállalkozás működtetése. Külön kiemelném Görög László előadását, akinek a redíthetetlen hozzáállása, különösen megfogott.
19/05/2019

Hernády Miklós

Megnövelte az önbecsülésemet, magabiztosságot, kiállás készséget adott nagyobb tömegek előtt.
19/05/2019

Merza András

Engem a MICE bátrabbá tett, a csapatmunka könnyebben ment. Az előadások érdekesek voltak és sokat segítettek. A kitartásban, szorgalomban sokat fejlődtem.
19/05/2019

Bíró Johanna Gabriella

Szeretném megköszönni a lehetőséget, úgy érzem rengeteget kaptam a programtól. Tanultam kitartást, minden szombatomat rászánni egy fontosabb célra, megtanultam a határidők fontosságát, milyen egy csapatot irányítani. Szereztem vezetői tapasztalatot, belátást nyertem a vállalkozás alapjaiba egy cégterv konkrét felépítésébe és megírásába. Megtanultam magabiztosabban kiállni emberek elé és azt, hogy a legfontosabb, hogy higgyek a döntéseimben és merjek nagyot álmodni és azért az álomért bátran kiállni.
12/7/2010

Balázs Adrián Dávid

MICE Beszámoló

Cseppet sem túlzás azt állítani, hogy a MICE Program megváltoztatta az életemet… A gimnázium harmadik évében jártam, amikor egy vendégelőadás keretein belül meglátogatott minket a MICE Alapítvány két kurátora és egy olyan egyedülálló üzleti és etikus vállalkozói képzést mutattak be, amelyhez hasonlóról máig sem hallottam. Néhány egyébként is vállalkozó kedvű barátommal összenéztünk és szavak nélkül is tudtuk, hogy ott a helyünk.

Nem tagadom, hogy nem kis kihívást jelentett érettségihez közeledve a szombati napokat iskolapadban tölteni közel fél éven keresztül, de mindezért kárpótolt minket, amit ott kaptunk. Nem csupán egy jól strukturált, érdekfeszítő tananyagot, vagy híres üzletemberek tapasztalatait ismerhettük meg, hanem életre szóló barátságok köttettek a közel 120 fős évfolyamon. Egy valami mindenkiben közös volt: mindannyian sikerre vágytunk.

Ehhez nem csupán egy strukturált eszközrendszert kaptunk, hanem olyan ismereteket, amelyek birtokában hihetetlen előnyhöz jutottam az egyetemi tanulmányaim alatt. Közgazdászként játszi könnyedséggel vettem az akadályokat a vizsgákon, hiszen számomra már nem voltak újak a gazdasági fogalmak, a pénzügyi beszámolók világa vagy a marketing rejtelmei.

A mester diplomám készhez vételekor is eszembe jutott, hogy honnan indultam és kétségtelen, hogy a MICE Program képzése nagyban hozzájárult ehhez az úthoz. Nem csupán a tudás miatt, de egy olyan szemlélet kialakításával, ami megtanított nyitottnak lenni a világra és meglátni a lehetőségeket. Ezek a lehetőségek nem csupán az egyetemi tanulmányok alatt emeltek a legsikeresebbek közé, de a munka világában is olyan bizalmat és pozíciókat szavaztak meg nekem a munkaadóim, ahol nagymértékben kamatoztatni tudtam ezt a vállalkozói szemléletmódot.

Az első évfolyam győztes csapatának tagjaként életem legnagyobb élményében volt részem, amikor az Egyesült Államokba látogathattam. A közel egyhónapos utunk alatt lehetőségünk volt a University of Buffalo intézményében tovább csiszolni a tudásunkat amerikai MICE diákok társaságában egy teljesen más szemléletmód és kultúra megismerésével. Továbbá gyár- és üzletlátogatások alkalmával tanulhatunk a legtapasztaltabb vállalkozóktól és üzletemberektől.

Természetesen szórakozásba sem volt hiány, vendéglátónk, Mészáros úr gondoskodott róla, hogy mindent lássuk, amint Buffaloban és környékén látni kell. Ezek egyik legkiemelkedőbb élménye a Niagara Vízesés, amit egyaránt megcsodálhattunk az egyesült államokbeli, valamint kanadai oldaláról is. Az utunk végén még eltöltöttünk néhány napot a világ legnagyszerűbb városában, New Yorkban is, ahol szintén megszámolhatatlan élményre tettünk szert.

Sok éve már, hogy befejeztük a MICE képzését, amit követően mindenki sikeresen folytatta tanulmányait a legkiválóbb hazai és külföldi egyetemeken. Ma pedig mindannyian felelős pozíciókban dolgoznak a legnagyobb vállalatoknál.


5/3/2016

Tari Ádám

Szeretnék köszönetet mondani ezért a félévért, amitől sok pozitív dolgot kaptam, és amiért érdemes volt szombati napjaim nagy részét beáldozni! Bár a vizsgán a mi csapatunk nem nyert, ennek ellenére mégis úgy érzem, hogy érdemes volt dolgozni, részt venni ezen a tanfolyamon, ugyanis olyan nem mindennapi dolgokat tanultunk meg, amelyek az életben hasznosak lehetnek majd, továbbá (a csapattársaimmal együtt) sikerült új ismeretségeket, vagy akár barátokat is szereznem! Bármilyen irányba megyek jövőre, bármi is lesz belőlem, egy biztos: ez alatt a fél év alatt minden olyan fontos dolgot megkaptunk, amelyek a sikeres életünk alapjai lehetnek majd! Még egyszer köszönjük szépen!


3/16/2014

Németh Vera

Szerintem mindenki sokat tanult az egész MICE alatt, hogy kell együttműködni, csapatmunka, kommunikáció stb. Az oktatók nagyon aranyosak voltak és sok érdekességet, hasznos dolgot mondtak. Mondjuk voltak mélypontok, de én imádtam.

Fusce ut velit laoreet, tempus arcu eu, molestie tortor. Nam vel justo cursus, faucibus lorem eget, egestas eros. Maecenas eleifend erat at justo fringilla imperdiet id ac magna. Suspendisse vel facilisis odio.


3/16/2014

Máté Bence

Amikor megkerestek minket a MICE lehetőségével, még nem tudtuk, hogy tulajdonképpen mire is VÁLLALKOZUNK. Aztán, ahogy teltek a hetek remek egységgé kovácsolódtak a csapatok, és saját elképzeléseinket felhasználva megismerkedtünk az üzleti terv kidolgozásával, az oktatók pedig mindvégig készséggel álltak mögöttünk, mindenben maximálisan támogatva álmaink vállalkozását. Azóta ha betérek egy üzletbe, vagy valamilyen szolgáltatást veszek igénybe, már más szemmel nézem a dolgokat, és ez sajnos nem mindig válik a javukra. Talán nekik sem ártana a MICE.


3/9/2014

Ihász Bálint

Az érettségim óta a Conrvinus egyetem államilag támogatott gazdaságinformatikus képzésén folytatom tanulmányaimat. Jelenleg úgy gondolom, hogy a jövőben vagy a "vezetés és szervezés" vagy pedig az "infromáció és folyamat menedzsment" irányába szeretnék továbbtanulni. A tanulmányaim során nagyon sok előnyöm származott abból, hogy részt vettem a MICE tanfolyamon, mert az órákon sokszor előkerültek az üzleti terv elkészítése során alkalmazott modellek és elemzési eszközök. Az elkészített üzleti tervet az órai beadandó munkáim készítése során pedig többször elővettem és mintaként használtam.

Továbbá rengeteg, a tanfolyamon megismert barátommal találkozom nap mint nap, akikkel közösen kell megoldanunk feladatokat. Sokkal könnyebb a már ismert képességekkel és tudással rendelkező barátokkal csapatban dolgozni.

Összességében nagyon hasznosnak találtam a MICE tanfolyamot, és mindenképpen ajánlanám, mert nemcsak egy szerteágazó, hasznos gyakorlati tapasztalatot ad, hanem remek lehetőség az értékes kapcsolatépítésre is.


3/9/2014

Balogh Péter Vajk

Először is azzal kezdeném, hogy nem túlzás azt állítanom; a M.I.C.E. megváltoztatta az életemet. Valóban az egyik legjobb befektetés volt számomra. Nem csak azt tanultam meg, hogy a saját szakmánkban legyünk a legprofibbak, hanem azt is, hogy milyen hihetetlen lehetőségeket tudunk kihasználni ha odafigyelünk valóban bizonyos dolgokra, számtalan olyan képességeket sajátítottam el amit a mindennapi életben is fel tudok használni.

Leendő másodéves joghallgató vagyok az ELTE-n és nemrégiben elkezdtem egy szakmai gyakorlatot egy német pénzügyi tanácsadó cégnél (OVB) ahol nagyon sok hasznát veszem a képzésen tanultaknak.

További célom minél nagyobb tudást szerezzek meg a jogban és emellett a pénzügyek területén is jártasabb legyek, kapcsolatokat és tőkét szerezzek

.
3/6/2011

Benei András

Amikor jelentkeztem a MICE-ra azt csak azért tettem, mert szeretek kihasználni minden új lehetőséget, de nem is gondolkodtam még soha azon, hogy valamikor vállalkozó legyek. Most a program végén úgy vagyok, hogy ha majd lesz rá lehetőségem, mindenképp ezt akarom csinálni;). Pedig ez nagy szó egy 18 évestől, akik 90%-a nem tudja, hogy mit akar csinálni. Így egyrészről a MICE célt adott nekem, ezen kívül segített meglátni azt, hogy bár a médián keresztül folyamatosan azt látjuk, hogy itthon csak csalnak az emberek és megbízhatatlanak meg gonoszok, de ez nem így van.

Vannak akik etikusan, tiszta lelkiismerettel is elérik céljaikat, nem taposnak át másokon és hisznek a abban, hogy csapatként többre vihetik. Ezzel egy sokkal pozitívabb világot is adott ez a program. Például ha látok egy jó kocsiban egy embert, sokkal jobb azt gondolni, hogy milyen szerencsés, és hogy ezt valami munkával érte el és én is elérhetem egyszer, minthogy (átlag magyarosan) rögtön az jutna eszembe, hogy vajon honnan lopta hozzá a pénzt (bár persze mint tudjuk, sok az olyan:s...). Köszönöm a MICE-nak és nektek Éva, sokat tettetek értünk:D


3/6/2011

Székely Márk

Köszönöm az egész csapat nevében hogy részt vehettünk a programon, és hogy megismerhettünk titeket:) Amit meg mondtam a kurzus elején, hogy együtt fogunk repülni Amerikába azt ne feledjed, mert tartom a szavam addig nem nyugszom..!A legrosszabb esetben kint találkozunk..! De akkor is elérem az álmom..!! Még egyszer köszönök nektek mindent, mert tényleg sokat segítettetek..! Szép napot..!


3/6/2011

Wilhelem Tünde

A program számomra nagyon hasznos volt, rengeteg új embert megismertem, és szerintem örök életre szóló barátságok kötődtek. A MICE program olyan módon tanított meg a vállalkozásról mindent, amit garantáltan egyik iskola sem. Amire esetleg több hangsúlyt kéne fektetni, az órán elmondott tananyag gyakorlati alkalmazása. Tehát az egyes órákba több feladat. csapatmunka mindenképp hasznos lenne. A tanárokról valakivel nagyon megvoltam elégedve, viszont volt olyan akinek a munkájával egyáltalán nem. De többségben fantasztikus tanárokkal töltöttük a szombatjainkat. Tehát szerintem, aki teheti, mindenképp jelentkezzen, ne sajnálja rá az időt, mert valóban megéri.


3/6/2011

Chinorányi Katalin

A kurzus alatt a rengeteg hasznos információn kívül élményekkel és új barátságokkal is gazdagodtam. Eleinte valóban nehéz volt szombat reggel felkelni, de utolsó alkalommal jöttem rá, hogy mennyire fog hiányozni a MICE. Sok remek előadónak hallgathattuk meg az előadását, majd a program legjobb része számomra a workshop volt amikor csapatban dolgozhattunk a saját üzleti tervünkön. Szerencsésnek érzem magam, hogy részt vehettem a kurzuson! Köszönöm ezúton is.


3/6/2011

Szabó Dániel

Szerintem a Mice kurzus nagyon hasznos volt mert a gyakorlatban is használhattuk azokat a dolgokat amiket az iskolában valamint a Mice kurzuson elsajátítottunk. A tanárok mindannyian kedvesek voltak és élvezhetővé tették a tanórákat. Szerintem ez azért sikerült, mert több volt a fiatal tanár és véleményem szerint ez a középiskolai oktatáson is segítene.


3/6/2011

Grónás Veronika

Szerintem a szervezés (Te (Éva) és Viki munkája) nagyon összeszedett volt, és a kommunikáció, a folyamatos információáramlás email-en keresztül teljesen megfelelő volt.

A tanárokkal meg vagyok elégedve, kiemelkedően Görög László, illetve Eszter módszereivel, munkájával, nagyon ösztönzőek voltak. Egy két téma természetesen nem volt a legizgalmasabb, de ez ezzel jár.

Külön örömet okozott, hogy híresebb arcokkal is találkozhattunk, pl.:Klapka György, Irigymirigyből egyik tag. A helyszín színvonalas volt és az, hogy SG-s diákok is részt vettek a programban szintén valamiféle fontosságot vitt az egész dologba. Görög Lászlónak volt egy órája, amin mindenki bemutatkozott, kicsit felszabadultabbá vált a légkör. Ez nagyon tetszett és fontosnak találom, de ha ez előbb megtörténik könnyebben tudtunk volna csapatokba szerveződni, vagy csak ismerkedni. Összességben hasznosnak találom a programot, még hasznosabb lett volna, hogy ha le tudok vizsgázni is xD, mert akkor egy éles, komoly helyzetbe kerülhettem volna, ami nagyon nagy előrelépés az életben. És a sütik, pizza, hasonló finomságok, üdítők, gyümölcs finom volt:):)


3/6/2011

Kiss Attila

Leírhatatlan mennyiségű tudást szereztem, nem csak arról, hogyan kell vállalkozni, ami elég fontos így magában is, de megtanított engem kiállni a zsűrik (befektetők) elé, és már elő tudom adni, amit egy teljes hónapig csináltam a csapatommal. A terv készítése nagyon izgalmas volt. Öt lánnyal kerültem egy csoportba, akiket előtte nem is ismertem, csak cigi szünetben beszélgettünk néha, és amilyen linkek voltunk, becsületesen megcsináltuk az egészet és amikor előadtuk a kész tervünket utána nagyon büszkék voltunk egymásra és persze magunkra.

Az 5 lányon kívül persze még rengeteg ismerőst összeszedtem és már egyszer sikerült is együtt buliznom párral, a Mice-os bulin kívül, tehát jófej volt mindenki, akiket ott megismertem. A légkör nagyon jó, amikor mindenkinek ki kellett állnia a tömeg elé és beszélnie magáról, és senki sem volt lámpalázas vagy hasonló, hanem bátran kiállt és büszkén beszélt magáról, és szerintem aki minden szombat reggel felkel azért hogy itt legyen az megérdemli hogy büszke legyen.

Azóta már gondolkodom egy saját vállalkozásról, és a Mice-on szerzett tudással úgy érzem sikeressé is tudom majd tenni vállalkozásomat, és világmárkát csinálok, de ez még messze van. Kezdetnek ez a Mice program kiváló volt, végre találtam valamit ami tényleg érdekel és szívesen csinálom, és ez beindított engem arra, hogy a nagybetűs életbe úgy lépjek ki, hogy vannak terveim, és azokat meg is tudom csinálni.

Tehát ajánlom mindenkinek, hogy járjon szombatonként a Mice-ra mert sok barátot szerezhet az ember, jól érzi magát ott, tanul is valamit, és alapból szombat reggel nem csinál senki semmit, tehát nem hiszem hogy van értelmesebb dolgod. (másnaposan feküdni, az talán az) Kiss Attila voltam Exmice diák hallgató


3/6/2011

Tápai Dorottya

Igazából a MICE életem egyik legjobb döntése volt, hiszen sok mindent megtudhattam az üzleti életről és 2 napig én is üzletembernek érezhettem magam. Valamennyire beleláttam abba, hogy milyen felelősségteljesnek, és precíznek kell lenni ahhoz, hogy egy vállalatot felépítsünk és vezessük. Véleményem szerint az itt szerzett tudásomat maximálisan kamatoztatni tudom majd az egyetemen és az életben egyaránt, hiszen olyan dolgokat tanultam meg, melyekre szükségem lehet bármikor, bárhol. :) Köszönöm a lehetőséget :)


12/7/2010

Balázs Adrián Dávid

MICE Beszámoló

Cseppet sem túlzás azt állítani, hogy a MICE Program megváltoztatta az életemet… A gimnázium harmadik évében jártam, amikor egy vendégelőadás keretein belül meglátogatott minket a MICE Alapítvány két kurátora és egy olyan egyedülálló üzleti és etikus vállalkozói képzést mutattak be, amelyhez hasonlóról máig sem hallottam. Néhány egyébként is vállalkozó kedvű barátommal összenéztünk és szavak nélkül is tudtuk, hogy ott a helyünk.

Nem tagadom, hogy nem kis kihívást jelentett érettségihez közeledve a szombati napokat iskolapadban tölteni közel fél éven keresztül, de mindezért kárpótolt minket, amit ott kaptunk. Nem csupán egy jól strukturált, érdekfeszítő tananyagot, vagy híres üzletemberek tapasztalatait ismerhettük meg, hanem életre szóló barátságok köttettek a közel 120 fős évfolyamon. Egy valami mindenkiben közös volt: mindannyian sikerre vágytunk.

Ehhez nem csupán egy strukturált eszközrendszert kaptunk, hanem olyan ismereteket, amelyek birtokában hihetetlen előnyhöz jutottam az egyetemi tanulmányaim alatt. Közgazdászként játszi könnyedséggel vettem az akadályokat a vizsgákon, hiszen számomra már nem voltak újak a gazdasági fogalmak, a pénzügyi beszámolók világa vagy a marketing rejtelmei.

A mester diplomám készhez vételekor is eszembe jutott, hogy honnan indultam és kétségtelen, hogy a MICE Program képzése nagyban hozzájárult ehhez az úthoz. Nem csupán a tudás miatt, de egy olyan szemlélet kialakításával, ami megtanított nyitottnak lenni a világra és meglátni a lehetőségeket. Ezek a lehetőségek nem csupán az egyetemi tanulmányok alatt emeltek a legsikeresebbek közé, de a munka világában is olyan bizalmat és pozíciókat szavaztak meg nekem a munkaadóim, ahol nagymértékben kamatoztatni tudtam ezt a vállalkozói szemléletmódot.

Az első évfolyam győztes csapatának tagjaként életem legnagyobb élményében volt részem, amikor az Egyesült Államokba látogathattam. A közel egyhónapos utunk alatt lehetőségünk volt a University of Buffalo intézményében tovább csiszolni a tudásunkat amerikai MICE diákok társaságában egy teljesen más szemléletmód és kultúra megismerésével. Továbbá gyár- és üzletlátogatások alkalmával tanulhatunk a legtapasztaltabb vállalkozóktól és üzletemberektől.

Természetesen szórakozásba sem volt hiány, vendéglátónk, Mészáros úr gondoskodott róla, hogy mindent lássuk, amint Buffaloban és környékén látni kell. Ezek egyik legkiemelkedőbb élménye a Niagara Vízesés, amit egyaránt megcsodálhattunk az egyesült államokbeli, valamint kanadai oldaláról is. Az utunk végén még eltöltöttünk néhány napot a világ legnagyszerűbb városában, New Yorkban is, ahol szintén megszámolhatatlan élményre tettünk szert.

Sok éve már, hogy befejeztük a MICE képzését, amit követően mindenki sikeresen folytatta tanulmányait a legkiválóbb hazai és külföldi egyetemeken. Ma pedig mindannyian felelős pozíciókban dolgoznak a legnagyobb vállalatoknál.


5/3/2016

Tari Ádám

Szeretnék köszönetet mondani ezért a félévért, amitől sok pozitív dolgot kaptam, és amiért érdemes volt szombati napjaim nagy részét beáldozni! Bár a vizsgán a mi csapatunk nem nyert, ennek ellenére mégis úgy érzem, hogy érdemes volt dolgozni, részt venni ezen a tanfolyamon, ugyanis olyan nem mindennapi dolgokat tanultunk meg, amelyek az életben hasznosak lehetnek majd, továbbá (a csapattársaimmal együtt) sikerült új ismeretségeket, vagy akár barátokat is szereznem! Bármilyen irányba megyek jövőre, bármi is lesz belőlem, egy biztos: ez alatt a fél év alatt minden olyan fontos dolgot megkaptunk, amelyek a sikeres életünk alapjai lehetnek majd! Még egyszer köszönjük szépen!


3/16/2014

Németh Vera

Szerintem mindenki sokat tanult az egész MICE alatt, hogy kell együttműködni, csapatmunka, kommunikáció stb. Az oktatók nagyon aranyosak voltak és sok érdekességet, hasznos dolgot mondtak. Mondjuk voltak mélypontok, de én imádtam.

Fusce ut velit laoreet, tempus arcu eu, molestie tortor. Nam vel justo cursus, faucibus lorem eget, egestas eros. Maecenas eleifend erat at justo fringilla imperdiet id ac magna. Suspendisse vel facilisis odio.


3/16/2014

Máté Bence

Amikor megkerestek minket a MICE lehetőségével, még nem tudtuk, hogy tulajdonképpen mire is VÁLLALKOZUNK. Aztán, ahogy teltek a hetek remek egységgé kovácsolódtak a csapatok, és saját elképzeléseinket felhasználva megismerkedtünk az üzleti terv kidolgozásával, az oktatók pedig mindvégig készséggel álltak mögöttünk, mindenben maximálisan támogatva álmaink vállalkozását. Azóta ha betérek egy üzletbe, vagy valamilyen szolgáltatást veszek igénybe, már más szemmel nézem a dolgokat, és ez sajnos nem mindig válik a javukra. Talán nekik sem ártana a MICE.


3/9/2014

Ihász Bálint

Az érettségim óta a Conrvinus egyetem államilag támogatott gazdaságinformatikus képzésén folytatom tanulmányaimat. Jelenleg úgy gondolom, hogy a jövőben vagy a "vezetés és szervezés" vagy pedig az "infromáció és folyamat menedzsment" irányába szeretnék továbbtanulni. A tanulmányaim során nagyon sok előnyöm származott abból, hogy részt vettem a MICE tanfolyamon, mert az órákon sokszor előkerültek az üzleti terv elkészítése során alkalmazott modellek és elemzési eszközök. Az elkészített üzleti tervet az órai beadandó munkáim készítése során pedig többször elővettem és mintaként használtam.

Továbbá rengeteg, a tanfolyamon megismert barátommal találkozom nap mint nap, akikkel közösen kell megoldanunk feladatokat. Sokkal könnyebb a már ismert képességekkel és tudással rendelkező barátokkal csapatban dolgozni.

Összességében nagyon hasznosnak találtam a MICE tanfolyamot, és mindenképpen ajánlanám, mert nemcsak egy szerteágazó, hasznos gyakorlati tapasztalatot ad, hanem remek lehetőség az értékes kapcsolatépítésre is.


3/9/2014

Balogh Péter Vajk

Először is azzal kezdeném, hogy nem túlzás azt állítanom; a M.I.C.E. megváltoztatta az életemet. Valóban az egyik legjobb befektetés volt számomra. Nem csak azt tanultam meg, hogy a saját szakmánkban legyünk a legprofibbak, hanem azt is, hogy milyen hihetetlen lehetőségeket tudunk kihasználni ha odafigyelünk valóban bizonyos dolgokra, számtalan olyan képességeket sajátítottam el amit a mindennapi életben is fel tudok használni.

Leendő másodéves joghallgató vagyok az ELTE-n és nemrégiben elkezdtem egy szakmai gyakorlatot egy német pénzügyi tanácsadó cégnél (OVB) ahol nagyon sok hasznát veszem a képzésen tanultaknak.

További célom minél nagyobb tudást szerezzek meg a jogban és emellett a pénzügyek területén is jártasabb legyek, kapcsolatokat és tőkét szerezzek

.
3/6/2011

Benei András

Amikor jelentkeztem a MICE-ra azt csak azért tettem, mert szeretek kihasználni minden új lehetőséget, de nem is gondolkodtam még soha azon, hogy valamikor vállalkozó legyek. Most a program végén úgy vagyok, hogy ha majd lesz rá lehetőségem, mindenképp ezt akarom csinálni;). Pedig ez nagy szó egy 18 évestől, akik 90%-a nem tudja, hogy mit akar csinálni. Így egyrészről a MICE célt adott nekem, ezen kívül segített meglátni azt, hogy bár a médián keresztül folyamatosan azt látjuk, hogy itthon csak csalnak az emberek és megbízhatatlanak meg gonoszok, de ez nem így van.

Vannak akik etikusan, tiszta lelkiismerettel is elérik céljaikat, nem taposnak át másokon és hisznek a abban, hogy csapatként többre vihetik. Ezzel egy sokkal pozitívabb világot is adott ez a program. Például ha látok egy jó kocsiban egy embert, sokkal jobb azt gondolni, hogy milyen szerencsés, és hogy ezt valami munkával érte el és én is elérhetem egyszer, minthogy (átlag magyarosan) rögtön az jutna eszembe, hogy vajon honnan lopta hozzá a pénzt (bár persze mint tudjuk, sok az olyan:s...). Köszönöm a MICE-nak és nektek Éva, sokat tettetek értünk:D


3/6/2011

Székely Márk

Köszönöm az egész csapat nevében hogy részt vehettünk a programon, és hogy megismerhettünk titeket:) Amit meg mondtam a kurzus elején, hogy együtt fogunk repülni Amerikába azt ne feledjed, mert tartom a szavam addig nem nyugszom..!A legrosszabb esetben kint találkozunk..! De akkor is elérem az álmom..!! Még egyszer köszönök nektek mindent, mert tényleg sokat segítettetek..! Szép napot..!


3/6/2011

Wilhelem Tünde

A program számomra nagyon hasznos volt, rengeteg új embert megismertem, és szerintem örök életre szóló barátságok kötődtek. A MICE program olyan módon tanított meg a vállalkozásról mindent, amit garantáltan egyik iskola sem. Amire esetleg több hangsúlyt kéne fektetni, az órán elmondott tananyag gyakorlati alkalmazása. Tehát az egyes órákba több feladat. csapatmunka mindenképp hasznos lenne. A tanárokról valakivel nagyon megvoltam elégedve, viszont volt olyan akinek a munkájával egyáltalán nem. De többségben fantasztikus tanárokkal töltöttük a szombatjainkat. Tehát szerintem, aki teheti, mindenképp jelentkezzen, ne sajnálja rá az időt, mert valóban megéri.


3/6/2011

Chinorányi Katalin

A kurzus alatt a rengeteg hasznos információn kívül élményekkel és új barátságokkal is gazdagodtam. Eleinte valóban nehéz volt szombat reggel felkelni, de utolsó alkalommal jöttem rá, hogy mennyire fog hiányozni a MICE. Sok remek előadónak hallgathattuk meg az előadását, majd a program legjobb része számomra a workshop volt amikor csapatban dolgozhattunk a saját üzleti tervünkön. Szerencsésnek érzem magam, hogy részt vehettem a kurzuson! Köszönöm ezúton is.


3/6/2011

Szabó Dániel

Szerintem a Mice kurzus nagyon hasznos volt mert a gyakorlatban is használhattuk azokat a dolgokat amiket az iskolában valamint a Mice kurzuson elsajátítottunk. A tanárok mindannyian kedvesek voltak és élvezhetővé tették a tanórákat. Szerintem ez azért sikerült, mert több volt a fiatal tanár és véleményem szerint ez a középiskolai oktatáson is segítene.


3/6/2011

Grónás Veronika

Szerintem a szervezés (Te (Éva) és Viki munkája) nagyon összeszedett volt, és a kommunikáció, a folyamatos információáramlás email-en keresztül teljesen megfelelő volt.

A tanárokkal meg vagyok elégedve, kiemelkedően Görög László, illetve Eszter módszereivel, munkájával, nagyon ösztönzőek voltak. Egy két téma természetesen nem volt a legizgalmasabb, de ez ezzel jár.

Külön örömet okozott, hogy híresebb arcokkal is találkozhattunk, pl.:Klapka György, Irigymirigyből egyik tag. A helyszín színvonalas volt és az, hogy SG-s diákok is részt vettek a programban szintén valamiféle fontosságot vitt az egész dologba. Görög Lászlónak volt egy órája, amin mindenki bemutatkozott, kicsit felszabadultabbá vált a légkör. Ez nagyon tetszett és fontosnak találom, de ha ez előbb megtörténik könnyebben tudtunk volna csapatokba szerveződni, vagy csak ismerkedni. Összességben hasznosnak találom a programot, még hasznosabb lett volna, hogy ha le tudok vizsgázni is xD, mert akkor egy éles, komoly helyzetbe kerülhettem volna, ami nagyon nagy előrelépés az életben. És a sütik, pizza, hasonló finomságok, üdítők, gyümölcs finom volt:):)


3/6/2011

Kiss Attila

Leírhatatlan mennyiségű tudást szereztem, nem csak arról, hogyan kell vállalkozni, ami elég fontos így magában is, de megtanított engem kiállni a zsűrik (befektetők) elé, és már elő tudom adni, amit egy teljes hónapig csináltam a csapatommal. A terv készítése nagyon izgalmas volt. Öt lánnyal kerültem egy csoportba, akiket előtte nem is ismertem, csak cigi szünetben beszélgettünk néha, és amilyen linkek voltunk, becsületesen megcsináltuk az egészet és amikor előadtuk a kész tervünket utána nagyon büszkék voltunk egymásra és persze magunkra.

Az 5 lányon kívül persze még rengeteg ismerőst összeszedtem és már egyszer sikerült is együtt buliznom párral, a Mice-os bulin kívül, tehát jófej volt mindenki, akiket ott megismertem. A légkör nagyon jó, amikor mindenkinek ki kellett állnia a tömeg elé és beszélnie magáról, és senki sem volt lámpalázas vagy hasonló, hanem bátran kiállt és büszkén beszélt magáról, és szerintem aki minden szombat reggel felkel azért hogy itt legyen az megérdemli hogy büszke legyen.

Azóta már gondolkodom egy saját vállalkozásról, és a Mice-on szerzett tudással úgy érzem sikeressé is tudom majd tenni vállalkozásomat, és világmárkát csinálok, de ez még messze van. Kezdetnek ez a Mice program kiváló volt, végre találtam valamit ami tényleg érdekel és szívesen csinálom, és ez beindított engem arra, hogy a nagybetűs életbe úgy lépjek ki, hogy vannak terveim, és azokat meg is tudom csinálni.

Tehát ajánlom mindenkinek, hogy járjon szombatonként a Mice-ra mert sok barátot szerezhet az ember, jól érzi magát ott, tanul is valamit, és alapból szombat reggel nem csinál senki semmit, tehát nem hiszem hogy van értelmesebb dolgod. (másnaposan feküdni, az talán az) Kiss Attila voltam Exmice diák hallgató


3/6/2011

Tápai Dorottya

Igazából a MICE életem egyik legjobb döntése volt, hiszen sok mindent megtudhattam az üzleti életről és 2 napig én is üzletembernek érezhettem magam. Valamennyire beleláttam abba, hogy milyen felelősségteljesnek, és precíznek kell lenni ahhoz, hogy egy vállalatot felépítsünk és vezessük. Véleményem szerint az itt szerzett tudásomat maximálisan kamatoztatni tudom majd az egyetemen és az életben egyaránt, hiszen olyan dolgokat tanultam meg, melyekre szükségem lehet bármikor, bárhol. :) Köszönöm a lehetőséget :)

 

Jelentkezzen diáknak

Vegye fel velünk a kapcsolatot.

 
KAPCSOLAT